Пекин може да се окаже основният рисков фактор в търговските

...
 Пекин може да се окаже основният рисков фактор в търговските
Коментари Харесай

Китай, а не Тръмп е най-големият риск за търговската война

 Пекин може да се окаже главният рисков фактор в комерсиалните договаряния с Вашингтон, счита Мартин Гилбърт, основен изпълнителен шеф в инвестиционната компания Standard Life Aberdeen.
“По-големият риск за комерсиалната война може да се види в лицето на Китай, а не в това на Съединени американски щати “, съобщи той в изявление пред CNBC.

Американският президент Доналд Тръмп е привикнал да прави взаимни отстъпки при сключването на покупко-продажби, само че дали от Китай са склонни да постъпят по същия метод, ето това е огромният риск, добави Гилбърт. Тръмп ясно сподели, че няма желание да се отхвърля от митата, които заплашват да разрушат международните вериги за доставка, даже до момента в който Вашингтон и Пекин се приготвят за среща по-късно през месеца, с цел да разрешат част от проблемите, загнездени в комерсиалния спор.

От Белия дом евентуално възнамеряват нов кръг от мита върху китайски вносни артикули за 200 милиарда $. Ако тези ограничения станат факт, администрацията на китайския президент Си Дзинпин най-вероятно ще се откаже от присъединяване в двустранните договаряния.

Тактиката на Доналд Тръмп при договарянията произтича от неговата философия при сключването на покупко-продажби - „ Искате пет милиарда? Ето ви един ", счита Гилбърт.

Standard Life Aberdeen, която оперира в Китай, е основана след миналогодишното обединение на Standard Life и Aberdeen Asset Management.

Тя има 790 милиарда $ в активи, ръководени и ръководени през последните шест месеца от годината.

На въпроса каква е позицията на компанията му по отношение на други сходни компании в Китай, Гилбърт означи, че Standard Life Aberdeen се радва на огромно предимство пред други задгранични компании.

" Китай много хитро те притегля и по-късно следи да не изкарваш прекалено много пари ", добави той.
По публикацията работиха: Аспарух Илиев, редактор Виктория Тошкова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР